Tijdens zijn studie Nederlands- en Internationaal recht aan de UvA is mr. Bes in 1999, partner geworden bij twee IT/software bedrijven. De postdoctorale opleiding aan de IViR (Instituut voor Informatierecht) en zijn tweede rechtenstudie in het internationaal juridisch recht kwamen hierbij goed van pas. Vervolgens heeft mr. Bes bij verschillende bedrijven in de reisbranche als interim-manager ervaring opgedaan in het herstructureren van bedrijven. Voordat hij uiteindelijk in 2009 toetrad tot de advocatuur, heeft hij verschillende ondernemingen gerund als partner of als eigenaar.

Met kennis van zaken staat mr. Bes beginnende en snel groeiende bedrijven bij als adviseur en indien nodig als advocaat. mr. Bes wordt regelmatig gevraagd om bedrijven die in financieel zwaar weer verkeren bij te staan en eventueel te herstructureren. Daarnaast wordt hij ook geconsulteerd door ondernemers om hen te begeleiden in de totstandkoming van een crediteurenakkoord of te adviseren bij een mogelijk faillissement. Door en vanwege zijn ervaring als zelfstandig ondernemer begrijpt hij als geen ander de ondernemer en staat het ondernemerschap bij mr. Bes voorop. Daarbij worden uiteraard de juridische valkuilen scherp in de gaten gehouden.

Omdat mr. Bes als zelfstandige ondernemer regelmatig met het arbeidsrecht en verbintenissenrecht te maken had, heeft hij zich naast het ondernemingsrecht toegelegd op arbeidsrecht en verbintenissenrecht. Arbeidsrechtelijke kwesties worden door mr. Bes  snel en adequaat opgepakt. In de civiele praktijk staat mr. Bes zowel ondernemers en particulieren bij.

mr. Bes heeft tijdens diens studie Nederlands recht een speciale belangstelling ontwikkeld voor het strafrecht. Hij bereidt zijn cliënten degelijk  op de zaak voor, zodat deze niet voor verrassingen komt te staan tijdens het proces. Deze aanpak, waarbij cliënt en advocaat nauw samenwerken, werpt vaak zijn vruchten af.  mr. Bes staat zijn cliënten uiteraard ook bij in hoger beroep zaken bij het gerechtshof.  Voordat een dergelijke zaak wordt aangenomen, wordt met de cliënt de zaak eerst goed besproken. Vervolgens worden de  voor- en nadelen besproken en geeft mr. Bes altijd eerlijk zijn mening over de haalbaarheid van de wensen en/of verwachtingen van de cliënt